Ако изведнъж ви изглежда, че всичките ви приятелки са си пуснали мигли като на филмова звезда – е не, не са. Това е просто удължаване на мигли. Удължаването на мигли може да е просто отговора за вас, ако всички невероятни формули на спирали на пазара, ламинирането (повдигането) на мигли или изкуствените мигли на лента не са успели да отговорят на вашите очаквания.

Като всяка козметична процедура, важно е да направите проучване, преди да резервирате часът си. 

Аз съм Женя Мянкова и едва ли съм най-големия експерт но сега ще се опитам да ви разкажа това, което трябва да знаете за удължаването на миглите, от това колко време отнема до това как можете да си ги поддържате.


Какво точно е миглопластиката?

Миглопластиката представлява поставяне на мигли и е полу-перманентен метод при който синтетични изкуствени влакна (от изкуствена норка или коприна), които се нанасят една по една или по няколко (в зависимост от желанието на клиента) върху неговите естествени мигли. Както може да очаквате, услугата е доста бавна и леко досадна. Удълженията се нанасят внимателно едно по едно с помощта на специално, полутрайно лепило, което няма да раздразни или увреди естествените мигли. Удължените мигли се прикрепят директно към самата мигла, като по този начин се избягва директния контакт с кожата.

Резултатите са по-пищни, гъсти мигли и така те ви позволят да пропуснете спиралата.


Изглеждат ли естествено удължените мигли?

Окончателният вид има за цел да подобри вашите естествени мигли с повече дължина, плътност и повдигане. Дали този външен вид е по-драматичен или по-естествен, зависи от клиента, но като цяло, колкото повече мигли са поставени, толкова по-драматичен е ефектът. Обичайно процедурата включва между 80-140 индивидуални удължения на око, с мигли с дължина от 5-15 mm. Размера не е един за всички клиенти. Например, ако имате повредени мигли или естествено слаби, къси естествени мигли, не винаги е възможно да получите по-драматичен вид, който може да постигне клиент с по-силни и по-дебели мигли.


Колко струва миглопластиката?

Цената варира в зависимост от местоположението, техника и окончателния вид, също така професионалния опит и обученията които е преминал лаш стилиста. В нашето студио първоначалното поставяне започва от 100лв (за естествените техники), до 120-130лв за любимите техники на клиентите “Руски обем” и “Мега обем”.


Как да се грижите за поставените мигли?

Избягвайте вода през първия ден, така лепилото ще има шанс да изсъхне напълно. Третирайте новите си мигли със специален шампоан (пяня) за мигли – не ги извивайте, не нанасяйте спирала и не търкайте очите си. По принцип избягвайте всичко, което изисква да докосвате миглите си през първия ден, и не използвайте продукти на маслена основа и почистващи препарати в областта на миглопластиката през цялото време докато сте с нея. Не нанасяйте спирала или грим върху новите си мигли. В края на краищата те трябва да са достатъчно драматични сами по себе си, ако това не е така просто поискайте по гъсти мигли при следващото си посещетие при вашия лаш стилист.


Колко дълго издържа миглопластиката?

Тъй като екстеншъните са прикрепени към самата мигла, те издържат толкова дълго, колкото е естественият цикъл на растеж, или около четири-осем седмици. За да удължите живота на удълженията, просто ги измивайте старателно всеки ден с пяната за мигли (може сутрин и вечер) и внимателно трябва да ги разресвате с чиста четка. Също така препоръчвам да се „допълват“ на всеки две до три седмици, за да се запълнят всички изпадали мигли. Така вашия поглед ще е безупречен и неустоим винаги.