Меню
Количка

Поръчките се изпращат в рамките на 3 работни дни.

Перманентен грим / микропигментация

ПЕРМАНЕНТЕН ГРИМ: КАКВО Е ТОВА?

Перманентния грим е специална козметична процедура, при която пигмент се полага в горния слой на кожата, съвсем повърхностно, като в резултат на това се правят различните видове перманентен грим - вежди, очна линия или устни. С течение на времето, когато кожата се обновява, ще избледнява, но това ще става много бавно - в някои случаи ефектът продължава до над 2 години. Всичко зависи от вашата кожа. Перманентния грим е голям плюс, с него спестявате време за сутрешния грим.

ПЛЮСОВЕ И МИНУСИ НА ПЕРМАНЕНТНИЯ ГРИМ

Много жени избират перманентен грим. Той ги улеснява в ежедневието. Процедурата има своите очевидни предимства.

  1. Практичност - Благодарение на перманентния грим можете да се откажете от много видове козметика и вече да не прекарвате половин ден в рисуване на очна линия, слагане на червило или да си рисувате вежди. 

  2. Издръжливост - Резултатът на една такава процедура може да  продължава 2-3 години. Всичко зависи от вашата кожа. 

  3. Красота - Добре направеният перманентен грим изглежда естествен и подчертава естествената красота: веждите изглеждат по-плътни, устните са по-пищни, контурът на очите е по-дефиниран.

Но има и голям риск от получаване на не много качествен резултат. Трябва да търсите добри майстори, които имат препоръки и да видите техни примери за работа. В този случай трайността на татуировката се превръща в минус - неуспешният резултат може да бъде изтрит, но това ще отнеме време и ще са необходими допълнителни финанси за отстраняване на пигмента.

ВИДОВЕ ТЕХНИКИ ЗА ПЕРМАНЕНТЕН ГРИМ 

Преди да се потопите в света на перманентния грим, искаме да подчертаем, че естественият грим остава най-търсен.  И ние в нашето студио винаги се съобразяваме с това. Все пак перманентния грим трябва да е подходящ за ежедневието, и ако се налага може да се ползва като основа за вечерното ни гримиране. 

В ежедневието няма да ви се налага да рисувате очна линия за половин час и да си рисувате веждите по няколко пъти, докато постигнете синхрон. 

Междувременно нека разгледаме най-често срещаните полуперманентните техники. Основно те се разделят на 2 вида: микроблейдинг и микропигментация. Основното по което се различават, е че първия е ръчен метод, а втория е машинен. Това което ние правим в нашия салон е микропигментация. Аз държа на естествено подчертаната красота и за това смятам че този метод е най-добрия за целта. 

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА МИКРОПИГМЕНТАЦИЯТА

След работа в тази техника върху кожата остават много малки точки. Трудно е да ги видите дори отблизо, а от разстояние изглежда, че веждите имат по-ясни очертания и наситен цвят. Резултатът е мек, няма остри графични линии, сякаш веждите са очертани с молив. Ефектът, разбира се, не може да се сравни с естествените вежди, но все пак наподобява резултата, получен с помощта на декоративна козметика, а не на перманентен грим (в сравнение с други техники). Всичко това е възможно благодарение на точковото разпределение на пигмента под кожата. Как става това? С помощта на апарат с игла майсторът инжектира боя в кожата на дълбочина от 0,3 до 0,5 мм. Не е изненадващо, че техниката има второ име - пикселна техника.

Микропигментация на вежди

Подчертани вежди с чиста, красива форма 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. Микропигментацията на веждите ще подчертае и уплътни вашите косъмчета за около 1-1,5 г. Това е периода на който ако ви харесват трябва да ги уплътните отново. Продължителността на цялата процедура е около 2 часа, като се разчертава предварително формата и се обсъжда с клиента. Едва след неговото съгласие се пристъпва към работа. 

Очна линия

Перманентна очна линия. Продължителността при работа с всяко око е 15-20 минути, а на цялата процедура около 2 часа. Тук имате възможност да избирате как точно да изглежда вашата перманентна очно линия, тя може да бъде класическа, опушена или само запълване на пространството между миглите. Последното, между другото, ще осигури най-естествения резултат: очите ще изглеждат леко подчертани, а миглите ще станат визуално по-дебели.

Перманентната очна линия е процедура която се прави да изглежда нежна и лека така че да е подходяща за ежедневието. Разбира се тя може да се ползва за основа ако ви се налага да се гримирате за някакъв повод  и да сте с по ярка визия. 

Микропигментация на устни

Край на размазаното червило. Гримирани устни с добре очертан контур всеки ден - това е резултатът, който се получава след качествена микропигментация на устни. С тази процедура ще можете да коригираме формата на устните, да им придадем повече обем или яснота на избледнелия контур. С една дума, микропигментацията ви позволява да коригирате естествените несъвършенства.

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ

Лошото е, че перманентният грим не е процедура за всеки. Тя има противопоказания. Не може да се извършва при възпалителни заболявания, диабет, проблеми с кръвосъсирването. Пречка също може да бъде бременност и кърмене, период на възстановяване след операция (не по-малко от 7 месеца). Ако има белези, бенки и различни неоплазми (брадавици, папиломи) на мястото, където се планира да се направи татуировка, също не се прави такава процедура.

РАЗЛИКАТА НА ПЕРМАНЕНТНИЯ ГРИМ ОТ ТАТУИРАНЕТО

По същество татуирането е същата процедура за създаване на перманентен грим. Но мнозина не знаят за разликите между татуировките и перманентния грим. Татуировките са завинаги: те обикновено се премахват много трудно. Работата е там, че в процеса на създаване на татуировка се използват специални химически пигменти с големи оцветяващи частици, които проникват дълбоко в кожата и се фиксират на дълбочина 1-1,5 mm, образувайки вид капсула с цвят.

При микропигментацията процеса на проникване в кожата е на ниво приблизително 0,5 mm от повърхността на кожата. Тук и пигментите се различават, те са много изчистени от към химически състав без тежки частици, което позволява да не са толкова дълготрайни.

Този уебсайт използва бисквитки(cookies), тъй като те са важни за работата му. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това.